Heeren van Sonoy

Heeren van Sonoy

Een unieke locatie in hartje Alkmaar

De Heeren van Sonoy is gevestigd in een voormalig klooster in het centrum van Alkmaar, aan het Hof van Sonoy. Het Hof van Sonoy is één van de beroemde zogenaamde “Alkmaarse hofjes”. Deze Alkmaarse binnenstadstuin is sierlijk ingesloten door het eeuwenoude gebouw waarin de Heeren van Sonoy is gevestigd. De Heeren van Sonoy is sinds 1999 uitgegroeid tot een begrip in de wijde omgeving.

Zowel nationale als internationale gasten komen met veel plezier en regelmaat massaal richting dit prachtig ingerichte restaurant. De Heeren van Sonoy beschikt over diverse zalen; de Ridderzaal, de Regentenzaal, het Kabinet, de Magdalenazaal, de Heerenzaal en het terras in de tuin bieden u een unieke kans om op onvergetelijke wijze uw bijeenkomst of samenzijn te laten plaatsvinden. Door de diversiteit in zalen kunt u hier zowel met kleinere als grotere gezelschappen ideaal terecht. In de alom bekende Toren van het Hof van Sonoy kunt u terecht voor een bijzonder sfeervol diner tot 4 personen. Café Heeren van Sonoy; Exclusief te reserveren Alkmaars café met sfeervolle entourage Uw gezellige privé- of zakelijke bijeenkomst in een exclusief door u te reserveren Alkmaars café?

Sinds augustus 2006 is (grand-) café “Heeren van Sonoy” geopend, welke tevens in het Hof van Sonoy is gelegen. In de Heeren van Sonoy heeft u de ideale gelegenheid om met uw eigen gezelschap exclusief gebruik te maken van het café. De entourage die u in dit centraal gelegen Alkmaarse café Heeren van Sonoy aantreft is een knipoog naar het verleden. U voelt zich ongetwijfeld snel thuis in de oud-bruine, deftige interieurstijl. Tevens kunt u in het naast de markante toren gelegen Cafe voorafgaand aan uw diner een aperitief gebruiken als start van een gezellige avond.

Historie

Hof van Sonoy

Hof van Sonoy

In de 15e eeuw werd ten noorden van de stad Alkmaar een klooster gebouwd. Dit “Sint Maria Magdalena” klooster ligt tegenwoordig, door de stadsuitbreidingen, midden in de stad Alkmaar. In 1574 werd het gebouw, dat naar de dracht van de nonnen ook wel “Het Witte Hof” genoemd werd, gekocht door Diederick van Sonoy . Tijdens de strijd tegen de Spanjaarden was hij een belangrijk luitenant van Willem van Oranje en tevens gouverneur van het Noorderkwartier.

Aan het einde van de 16e eeuw is het complex over gegaan in handen van Mr. Willem Bardes. Hij liet het voormalig klooster verbouwen tot een riante behuizing. Hij breidde het pand tevens uit met de opvallende achtkantige uitkijktoren.

In de 18e eeuw is het pand ingericht als ‘diaconie Oude Mannen en Vrouwen huis’. Vervolgens is in 1978 het pand opgesplitst en heeft het haar huidige indeling gekregen met verschillende winkeltjes, woningen en natuurlijk Restaurant De Heeren van Sonoy. Het gehele complex wordt ook wel Hof van Sonoy genoemd.