Heeren van Sonoy

Heeren van Sonoy

Een unieke locatie in hartje Alkmaar

Heeren van Sonoy is gevestigd in een voormalig klooster in het centrum van Alkmaar, aan het Hof van Sonoy.
Het Hof van Sonoy is één van de beroemde zogenaamde “Alkmaarse hofjes”.
Deze Alkmaarse binnenstadstuin is sierlijk ingesloten door het eeuwenoude gebouw waarin de Heeren van Sonoy is gevestigd.

Zowel nationale als internationale gasten komen met veel plezier en regelmaat massaal richting dit prachtig ingerichte restaurant.

Heeren van Sonoy beschikt over diverse zalen;
de Ridderzaal en het Kabinet (hoofdrestaurant)
de Regentenzaal (feestzaal/private dining)
de Magdalenazaal (vergaderruimte/private dining)
de Heerenzaal (vergaderzaal/private dining)
de Hofbar (bruin café)
de Toren van Sonoy (private dining)

… èn het riante terras in de tuin.

Deze op zich staande ruimtes bieden u een unieke kans om op onvergetelijke wijze uw bijeenkomst of samenzijn te laten plaatsvinden.

Door de diversiteit in zalen kunt u hier zowel met kleinere als grotere gezelschappen (1 tot 500 personen) ideaal terecht.
In de alom bekende toren van Sonoy kunt u terecht voor een bijzonder sfeervol diner tot 5 personen.

Toch liever gezellig borrelen ter gelegenheid van je verjaardag of een bruiloftsreceptie? Boek dan ons gezellige bruin café de Heeren van Sonoy.

Heeren van Sonoy is sinds 1999 uitgegroeid tot een begrip in de wijde omgeving.
Sinds december 2015 zwaaien Silvano en Khebar met veel trots de scepter in dit mooie bedrijf. https://www.missethoreca.nl/oudstagiairesheerenvansonoy

Wees welkom & voel je thuis!

Silvano, Khebar & team Heeren van Sonoy

Historie

Hof van Sonoy

Hof van Sonoy

In de 15e eeuw werd ten noorden van de stad Alkmaar een klooster gebouwd. Dit “Sint Maria Magdalena” klooster ligt tegenwoordig, door de stadsuitbreidingen, midden in de stad Alkmaar. In 1574 werd het gebouw, dat naar de dracht van de nonnen ook wel “Het Witte Hof” genoemd werd, gekocht door Diederick van Sonoy . Tijdens de strijd tegen de Spanjaarden was hij een belangrijk luitenant van Willem van Oranje en tevens gouverneur van het Noorderkwartier.

Aan het einde van de 16e eeuw is het complex over gegaan in handen van Mr. Willem Bardes. Hij liet het voormalig klooster verbouwen tot een riante behuizing. Hij breidde het pand tevens uit met de opvallende achtkantige uitkijktoren.

In de 18e eeuw is het pand ingericht als ‘diaconie Oude Mannen en Vrouwen huis’. Vervolgens is in 1978 het pand opgesplitst en heeft het haar huidige indeling gekregen met verschillende winkeltjes, woningen en natuurlijk Restaurant De Heeren van Sonoy. Het gehele complex wordt ook wel Hof van Sonoy genoemd.